Întâlnire evaluare final de proiect

29 Noiembrie 2016

După conferința de final a proiectului, reprezentanții celor două organizații partenere au avut o ultimă întâlnire de evaluare.

Întâlnirea a început cu o trecere în revistă a celor mai importante momente din cadrul conferinței de închidere a proiectului care a avut loc în data de 28 noiembrie. Astfel, au fost discutate:

  • provocările/dificultățile întâmpinate de-a lungul implementării proiectului;
  • reușitele (Fundația ICAR a fost certificată ca furnizor de formare profesională; programul pilot de formare profesională în domeniul traumei a fost acreditat; expertiza specialiștilor ICAR a fost semnificativ îmbunătățită prin participarea acestora la sesiuni de formare susținute de specaliștii elvețieni, prin împărtățirea de bune practici și schimb de experiențe cu omologii lor din Elveția; lansarea publicației care rezumă transferul de expertiză elvețiano-român, oferind îndrumare și recomandări practice specialiștilor care activează în domeniul psiho-traumatologiei; armonizarea standardelor profesionale pentru specialiștii în sănătate mintală din România care lucrează cu persoane sever traumatizate și/sau migranți);
  • contribuția pe care grantul obținul prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român l-a avut în dezvoltarea celor două organizații partenere.

fullsizerender-6

Cele mai importante puncte discutate au vizat:

  • evaluarea proiectului (rezultate, impact cantitativ și calitativ etc.)
  • probleme întâmpinate și soluții
  • măsuri pentru sustenabilitate (cum va continua programul de formare în domeniul traumei)
  • oportunități pentru colaborări viitoare cu Asociația Pluriels
  • diseminarea rezultatelor proiectului la nivel internațional

Fundația ICAR și Asociația Pluriels au o îndelungată istorie comună în promovarea Drepturilor Omului, având o contribuție la consolidarea democrației prin oferirea de asistență grupurilor vulnerabile și marginalizate, precum și celor care au fost victime ale încălcărilor grave ale drepturilor omului.

fullsizerender-7

Proiectul Armonizarea standardelor de formare profesională în domeniul intervenției în psihotraumă prin cooperare elvețiano-română, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă reprezintă un schimb de experiență de succes în domeniul sănătății mintale, cu accent pe indivizi sever traumatizați, care poate și replicat. La nivel de învățare și aplicare a cunoștințelor, proiectul a contribuit la înțelegerea unor provocări practice legate de trauma în rândul grupurilor multi-culturale. Acest fapt poate îmbogăți perspectivele actuale de tratare a persoanelor sever traumatizate și prin urmare, poate contribui la dezvoltarea unei strategii pentru terapia traumei și reabilitare adaptate cultural.

 

0
Share
Roxana Oprea

Leave a Reply